Цените на горивата в Гърция непрекъснато се покачват. Очаква се поскъпване

...
Цените на горивата в Гърция непрекъснато се покачват. Очаква се поскъпване
Коментари Харесай

Цените на горивата в Гърция непрекъснато се покачват

Цените на горивата в Гърция непрестанно се повишават. Очаква се повишаване да има и за идните Великденски празници, оповестява БНР. 

По всички бензиностанции в Гърция литър бензин струва около 2 евро с разлика от няколко цента. Цената на дизеловото гориво варира от 1,7 до 1,8 евро за литър. Още по-скъпи са горивата на островите, където бензинът към този момент доближава 2,20 евро за литър. До Великден се чака още повишаване. 

Не се потвърдиха упованията за леко поевтиняване на горивата преди празниците. Аргументите са, че интернационалното напрежение повишава цената на горивата, обясниха от съюза на притежателите на бензиностанции.

Опозицията предлага понижаване на акциза, тъй като скъпото гориво освен подържа високи цените на стоките, само че и ще се отрази отрицателно върху туризма.  

Жителите на северните региони, които най-малко едни път на седмица зареждат в България или в Северна Македония също недоволстват, тъй като еднократното зареждане в чужбина не взема решение казуса със скъпите горива.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР